Hanna Dahlberg

31/10

Isac, Vardag Permalink0
Japp, här sitter jag och mumsar på en hembakad morotsbulle innan jobbet!
Joakim slutar kl 15 och efter det smiter jag iväg för kvällsjobb till 20.30 ungefär.

Hade förresten en liten fotosession med pumpan Isac idag. Tycker själv att resultatet vart riktigt bra, eller vad säger ni?!
Dolce gabbana baby fotad av Bingo Rimér?
 

Den där morsan

Vardag Permalink1
Fastnade i en diskussion om sladdande bilar på facebook. Och diskussioner får alltid min hjärna att gå på högvarv!
Ena stunden känner jag mig rätt så mogen och realistisk, andra stunden som en 60-årig gnällkärring.
 
Men tänk vilken ny syn på livet ett barn ger en?!
Man blir både rädd om allting, och rädd för allting, haha.
Rädd om det man har, rädd att förlora någon, något, huset, mamma, ja allt möjligt. Man börjar nog känna på ett annat sätt. Se värdet i saker.

Och så blir man rädd för allting. Fordon, höga hastigheter, sjukdomar, olyckor osv. 
Jag är så rädd att något ska hända Isac, men jag antar att det hör till rollen som mamma. Allt man läser i tidningar om barn som dött, blivit utsatta för misshandel mm, det gör så jävla ont i hjärtat. Tänk om det vore mitt barn, tänk om jag skulle förlora det absolut finaste jag har?! Fast man kan ju relatera på ett helt annat sätt än vad man gjorde innan man hade barn.
Också blir man så rädd om sig själv. Tänk om det händer mig något? Vad händer med Isac då? Hur ska jag kunna ta hand om honom, han behöver en mamma. Ingen vill växa upp utan en mamma som alltid finns där.
 
Det är verkligen svårt att sätta ord på känslorna som man har fått, jag blir snurrig bara av tankarna som rör sig i mitt huvud. Men det har gjort så att jag vuxit som person, blivit mognare, mer ansvarsfull, realistisk, omtänksam, ja listan kan nog göras lång.
Enda problemet är att jag kan känna att allt det här krockar lite med mig själv. För jag är fortfarande bara 21(känner mig ändå som 16 ibland ;), Mitt tankesätt och mina känslor skulle inte vara så här om det inte vore för Isac. Jag vill inte bli "tvärgammal, tråkig och övermogen" bara för att jag har barn. 
Jag försöker så gott jag kan anpassa mig till ett nytt liv, en ny sida av mig själv och en ny viktig roll; En mamma! 
En gammeldags orolig, tjatig och jobbig mamma ;)

30/10

Vardag Permalink0
En inte allt för spännande dag har passerat.
Vi har ritat, varit ute i snön en sväng med pulkan, ätit middag och kvällsbusat.
Hade en duracellkanin här hemma ikväll som inte alls ville sova. Men nu, en och en halv timme senare sover Isac i sin säng. 
 
Fy fasen vad det har snöat hela dagen. Tror det kan ha något att göra med att jag sa till byggaren igår "Nej, vi har ingen snö på taket sådet går fint att montera snörasskydden". Tji fick jag! Nåja, upp ska dom på ett eller annat sätt, och eftersom att byggaren inte är jag så behöver jag inte klura på det nåt mer.
 
Imorgon väntar kalas efter lunch och sedan eftermiddag/kvälls jobb för min del. Det är bra, då går veckan snabbare :)
 
Picasso?
Till top