Hanna Dahlberg

Äggdagboken - Dag 2

Permalink1
Idag har jag och Lisa varit i skolan. Hon har idag fått en ny kompis, Joanna´s ägg Hugo. De har bland annat lekt och ätit lunch tillsammans.

Det hände även en liten incident på skolan idag när jag råkade kladda lite sopp-spad på Lisa. Efter det började mina kompisar att mobba mitt ägg och kalla henne Flott-Lisa. Hoppas att hon inte har några öron och kan höra deras hemska, sårande ord.
Hon har följt med mig vart jag än gått, men trots det så kan jag ärligt talat inte känna att vi har utvecklat någon närmre relation. Visst är jag rädd om henne, och ser hela tiden till så att hon inte ramlar och dör, men för det mesta så känns hon bara jobbig och i vägen. För det mesta är hon ganska besvärlig, då jag måste se efter henne, bära med henne och inte glömma bort henne.

Antingen så är jag en känslokall människa som helt enkelt inte släpper in ägg allt för nära på mitt liv, eller så tar det bara ett tag att få en närmre relation till henne.

Den enda som hon verkar utveckla en relation till är min 3årige lillebror Alexander. Dem pratar jämt med varandra, och Lisa verkar vara mycket med social med honom än med mig. Jag får kanske försöka att anstränga mig lite mer imorgon så att Lisa vill vara mer kompis med mig än med honom.

Så jag får nog även idag avsluta dagens inlägg på samma sätt som igår;
Jag hoppas att morgondagen blir mycket bättre än idag, och att vi bygger upp en närmre relation än vad vi har gjort hittills.

Ted´s fula ägg Sixten!  Haha

Äggdagboken - Dag 1

Permalink3
Ska från och med idag och en vecka framöver bära med mig mitt ägg Lisa, vart jag än går!
Kommer dagligen att rapportera på bloggen om vad som händer, i denna äggdagbok :)

Idag var första dagen med mitt ägg Lisa. Kan inte direkt påstå att vi fick någon speciell kontakt. Eftersom att jag jobbade hela dagen idag så var det svårt för mig att bära med mig Lisa överallt, det var alldeles för riskabelt. Dessutom var inte chefen så glad på mig eftersom att jag i början av dagen sprang omkring och bar på ett ägg hela tiden. Så jag insåg att ett jobb är trots allt ett jobb, och jag kunde inte offra all min tid på ägget, det skulle göra så att allting jag gjorde på jobbet tog dubbelt så lång tid. Därför har ägget mest fått suttit i kassan och tittat på, och förhoppningsvis lärt sig lite om livsmedelsbranschen!

Däremot har jag faktiskt utvecklat en liten känsla för ägget, eftersom att jag hela tiden hade dåligt samvete för att jag inte hade tid med henne på jobbet(det har varit en otroligt stressig jobb dag).

När jobbet var slut kom Joakim och hämtade mig och Lisa med sparken. Vi tog en tur på skyltsöndagen, gissade på lite tävlingar och så vidare. Jag var hela tiden rädd om henne och såg till så att hon inte skulle frysa eller ramla ner på marken.

Just nu sitter hon bredvid mig i sängen och hon ska alldeles strax få krypa ned i sängen i kylskåpet.

Jag hoppas att morgondagen blir mycket bättre än idag, och att vi bygger upp en närmre relation än vad vi har gjort idag.

 

Lisa chillar bredvid mig i kassan!

Lisa är ivägen och hamnar istället inne på bordet i fikarummet.

Busigt

Allmänt Permalink2
Måste bara säga att dagens reaktioner från folk var väldigt roliga :)
Busade lite igår genom att färga och förlänga håret, och kom sedan med vanlig frilla till skolan idag :) Förnekade totalt att jag hade brunt hår igår hahah :D usch vad vissa lärare och kompisar såg asförvirrade ut xD
Men nu vet ni hur det ligger till, jag har mina hemliga knep, och förvåna er inte om jag busar ännu mer :)Till top